fbpx

Tratament chirurgical carcinom bazocelular

Tratament chirurgical carcinom bazocelular: inainte si dupa.
Imagine arhiva personala Dr. Mihai Lupu – medic specialist dermatolog

Carcinomul bazocelular, cel mai frecvent cancer la om, apare de obicei pe pielea expusa la soare. Acest tip de carcinom keratinocitar apare cel mai frecvent la persoane in varsta, insa, de-a lungul timpului am intalnit carcinoame bazocelulare si la pacienti de 30-40 ani, fara sa fie vorba despre tumori sindromice (asociate unor sindroame sau afectiuni genetice care sa predispuna persoane tinere la astfel de cancere de piele).

Acest caz ilustreaza succesul tratamentului chirurgical al unui carcinom bazocelular nodulo-ulcerativ la nivelul pleoapei.

Tratamentul chirurgical al carcinomului bazocelular are ca obiectiv indepartarea completa a tumorii maligne cu o „margine de siguranta” variabila, aleasa in functie de localizarea anatomica, dimensiunile tumorii si subtipul histopatologic (estimat dupa aspectul clinic si dermatoscopic).

Aspectul post-operator la numai 30 zile este foarte bun, atat din punct de vedere estetic cat si functional. Va reamintesc ca cicatricile postoperatorii trec printr-un proces de remodelare ce poate sa dureze pana la 1 an. In tot acest timp aspectul lor se poate imbunatati dramatic.

Exemplul clar este cazul ilustrat mai jos, unde, dupa numai 2 ani de la interventie cicatricea este aproape invizibila.

Examinarea histopatologica este OBLIGATORIE!

Daca si dumneavoastra aveti o rana care nu se vindeca, un „neg” aparut recent, sau pur si simplu sunteti ingrijorat in privinta unei leziuni, programati-va la un medic dermatolog!

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank

Programeaza-ma acum!

Programeaza-te astazi la o consultatie in cabinet sau ONLINE si recupereaza sanatatea pielii tale!