fbpx

Pielea ta conteaza! Fii responsabil!

Pielea ta conteaza!

masina afectata de soare pielea ta conteaza
Credit imagine: https://www.carwise.com/blog/2018/06/07/how-to-protect-your-car-from-sun-damage/

Daca soarele poate face asa ceva vopselei unei masini, gandeste-te doar ce se intampla cu pielea ta in lunile de vara. Ea sufera, se inroseste, poate face sau nu basici, iar apoi se coloreaza si tu esti multumit. Bronzul iti prinde bine… sau cel putin asa crezi acum.

Nu uitaţi că soarele este cel mai agresiv în apă sau în apropierea apei şi între orele 10 dimineaţa şi 4 după-amiaza. De asemenea, nu va recomand frecventarea solarelor/saloanelor „de bronzat”. Bronzul nu reprezinta un semn de sanatate a pielii ci semnifica o agresiune semnificativa asupra ei. Vă reamintesc că nu există bronz sănătos, poate doar frumos.

Dr. Mihai Lupu – primoderm.ro

Expunerea la soare este insa cumulativa. Doza de radiatii este cumulativa. La fel ca orice alt carcinogen: tigari, gaze de esapament, substante toxice din unele mancaruri, etc. Efectele se vad mult mai tarziu, cand nici nu mai facem legatura intre arsurile solare din tinerete si alunita aceea ciudata de pe umar. Sau intre statul la plaja toata ziua din tinerete si ridurile ce sunt acum din ce in ce mai evidente.

Din nefericire nu toate cremele ce se gasesc in super/hiper-market-uri sunt la fel de active in lupta impotriva ultravioletelor. Va recomand folosirea cremelor de protecţie solară de tip ecran solar, eficiente atât împotriva razelor ultraviolete A cât şi B, aceastea putand fi gasite foarte usor in farmacii.

Dr. Mihai Lupu – primoderm.ro

Pielea ta conteaza! Ai grija de ea! Foloseste SPF!