Dr. Mihai Lupu

Numele meu este Mihai Lupu si sunt Medic Specialist Dermato-venerologie si Estetica Medicala si Doctor in Stiinte Medicale.

De ce dermatologie?

Calatoria mea in universul fascinant al dermatologiei a inceput cu absolvirea Facultatii de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti. Am urmat apoi programul de rezidentiat in Dermato-venerologie la Clinica de Dermatologie Oncologica si Alergologie si Imunologie Clinica, din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta „Elias” din Bucuresti.

In Elias am avut privilegiul de a lucra alaturi de, si de a invata de la unii dintre cei mai buni profesionisti in domeniul dermatologiei.

Retea profesionala

Personal consider ca libera colaborare intre colegi este extrem de importanta pentru dezvoltarea profesionala dar si personala. De aceea sunt membru al urmatoarelor societati stiintifice:

Ce pregatire am?

Pe langa toate cursurile, stagiile, workshop-urile si seminariile parcurse in Romania, am urmat stagii de pregatire in investigarea neinvaziva a bolilor de piele (prin microscopie confocala de reflectanta in vivo) si cursuri de chirurgie dermatologica in Italia si Germania.

Pentru a putea oferi pacientilor mei cele mai inalte standarde de ingrijire, studiul meu in cadrul scolii doctorale a UMF „Carol Davila” din Bucuresti s-a concentrat asupra diagnosticului neinvaziv al cancerelor de piele (mai precis a carcinomului bazocelular) prin microscopie confocala de reflectanta in vivo (biopsie optica). Folosesc in prezent cu succes experienta pe care am acumulat-o in timpul acestor ani pentru a evita, acolo unde este posibil, manevrele invazive de diagnostic (biopsia cutanata clasica).

Activitate de cercetare medicala

Sunt implicat si in cercetarea medicala, fiind autor principal si coautor a numeroase articole publicate in jurnale de specialitate nationale si internationale, capitole de tratat, lucrari la congrese nationale si internationale, precum si investigator in multiple studii clinice.

Impactul global al lucrarilor mele de cercetare este semnificativ, acestea fiind citate peste tot in lume.

harta interactiva cercetare dr. mihai lupu
Harta lucrarilor stiintifice care ma citeaza direct. Fiecare marker rosu reprezinta un grup de lucrari provenind de la cercetatori din acel oras/tara. Bulinele albastre reprezinta mai multe orase ce pot fi vizualizate, din nefericire, doar in varianta interactiva a hartii. (Decembrie 2020 – imagine preluata din profilul meu Publons)

In Octombrie 2020 am publicat prima carte in limba romana care explica notiunile de baza ale microscopiei confocale de reflectanta in vivo, la Editura Universitara „Carol Davila”, Bucuresti.

Sunt recenzor pentru multiple jurnale stiintifice internationale printre care si Macedonian Journal of Medical Sciences, Food and Chemical Toxicology (Elsevier), Experimental and Therapeutic Medicine (Spandidos), Cancers (MDPI), Journal of Clinical Medicine (MDPI), Case Reports in Dermatological Medicine (Hindawi).

De asemenea sunt Guest Editor pentru o editie speciala in revista Diagnostics (MDPI), revista cotata cu un factor de impact de 3.706 in 2021.

Proiecte de voluntariat

Am participat ca voluntar in cadrul proiectelor „EuroMelanoma Day” (2015) si „Adolescenta fara acnee – mituri si adevar” (2015).

Pentru a putea alege un medic dermatolog care sa se ocupe de problema ta, trebuie, din punctul meu de vedere, sa tii cont de cate lucruri importante. Iata o lista scurta aici.

Pentru lista clinicilor medicale unde ma puteti gasi, consultati pagina de contact.

Programeaza-ma acum!

Programeaza-te astazi la o consultatie in cabinet sau ONLINE si recupereaza sanatatea pielii tale!