Dermato-estetica

Ce este dermato-estetica?

In ultimele decenii, domeniul dermatologiei estetice a cunoscut o dezvoltare remarcabila. Tehnologiile avansate si cercetarile continue au permis dezvoltarea unor proceduri minim invazive care pot imbunatati aspectul pielii si pot contribui la cresterea increderii in sine a pacientilor.

Unde facem proceduri?

Procedurile minim invazive reprezinta o alternativa non-chirurgicala pentru a trata si a corecta anumite probleme ale pielii. Ele sunt efectuate intr-o clinica medicala acreditata si nu necesita timp de recuperare prelungit. Aceste proceduri ofera rezultate vizibile, fiind considerate in prezent metodele preferate de catre multi pacienti.

Botox?

Unul dintre cele mai frecvente tratamente dermatologice este procedura de injectare cu toxina botulinica, cunoscuta sub numele de Botox. Acest tratament implica injectarea unei substante care blocheaza temporar muschi faciali, reducand astfel aspectul liniilor si ridurilor fine. Botox-ul este adesea folosit pentru a trata ridurile de pe frunte, din jurul ochilor si glabela (zona dintre sprancene) dar si pentru a impiedica transpiratia la persoanele ce sufera de hiper-hidroza.

Lasere

Procedurile Laser au deschis, de asemenea, noi orizonturi in domeniul dermato-esteticii. Laserul este folosit pentru a trata o gama larga de afectiuni ale pielii, precum leziunile pigmentare, cicatricile de acnee, porii dilatati si vasele de sange vizibile. Unul dintre cele mai populare tratamente cu laser in prezent este eliminarea parului nedorit. Tehnologia laser permite distrugerea foliculilor de par intr-un mod sigur si eficient, oferind pacientilor o alternativa mai durabila fata de metodele traditionale de epilare.

O alta utilizare a laserului in dermato-estetica este terapia cu laser pentru rejuvenarea pielii. Aceasta procedura implica utilizarea unui laser CO2 ablativ, care stimuleaza productia de colagen si imbunatateste textura si aspectul general al pielii. Rezultatele sunt vizibile treptat, in timp ce pielea devine mai neta, mai ferma si mai stralucitoare.

Microneedling / Dermapen

Microneedlingul este o alta procedura minim invaziva din domeniul dermato-esteticii. Aceasta implica utilizarea unui dispozitiv special cu ace mici, care produc perforatii fine in piele. Aceste micro-leziuni stimuleaza productia de colagen si elastina, ajutand la imbunatatirea texturii si aspectului pielii. Microneedlingul poate fi utilizat pentru a trata cicatricile (inclusiv dupa acnee), vergeturile, porii dilatati si pentru a uniformiza nuanta pielii.

Terapia vampir sau PRP (platelet rich plasma)

Un tratament promitator pentru alopecie este procedura cu PRP (Platelet-Rich Plasma). Aceasta implică recoltarea unei mici cantități de sânge de la pacient, care este apoi centrifugat pentru a separa plasma bogată în trombocite. Plasma astfel obținută, bogată în factori de creștere, este apoi injectată în scalp, stimulând creșterea părului și reducând căderea acestuia. Procedura PRP poate fi utilizată ca tratament individual sau în combinație cu alte terapii pentru a obține rezultate optime în tratarea caderii parului.

Cine poate face proceduri estetice?

Este important să menționez că procedurile dermatologice estetice trebuie efectuate de către profesioniști calificați și experimentați. Inainte de a decide sa urmati o astfel de procedura, este recomandat sa consultati un dermatolog si sa discutati despre optiunile disponibile, precum si despre asteptarile si riscurile asociate fiecarui tratament.

In concluzie, dermatologia estetica a evoluat considerabil in ultimele decenii, oferind o varietate de proceduri minim invazive care pot imbunatati aspectul pielii si pot contribui la increderea in sine a pacientilor. Procedurile cu Laser si cele minim invazive, precum injecțiile cu Botox și acidul hialuronic, au devenit opțiuni populare pentru tratarea ridurilor, corectarea volumului și pentru alte afecțiuni ale pielii. Procedurile precum microneedlingul și terapia PRP au demonstrat, de asemenea, eficacitate în tratarea cicatricilor, vergeturilor și alopeciei. Cu toate acestea, este important sa abordați aceste tratamente cu responsabilitate, consultând întotdeauna un specialist înainte de a lua o decizie finală.

Programeaza-ma acum!

Programeaza-te astazi la o consultatie in cabinet sau ONLINE si recupereaza sanatatea pielii tale!