Raspund la cele mai frecvente intrebari despre CADEREA PARULUI – 02

Dragilor,

Continuam seria de intrebari despre caderea parului. Daca si tu ai intrebari pe care nu le-am discutat deja, intra pe YouTube, lasa intrebarea ta intr-un comment si aboneaza-te la canal pentru a afla cand postez un nou video in care discut si intrebarile primite de la voi. Citeste mai departe…

Imi stric parul daca il spal in fiecare zi?

E doar un mit. Frecventa spalarilor parului depinde de sex, cultura si mediu de lucru. Daca folosesti produsele potrivite nu ai o limita de spalari saptamanale. Ai vazut ca pica mai multe fire la spalat? E perfect normal. Cad firele care oricum ar fi cazut mai tarziu.

Daca ma tund scurt imi fortific parul?

Tunsul elimina varfurile despicate ceea ce poate da impresia de par sanatos. Pe de alta parte, tunsul nu fortifica fibra capilara si nu e vreun tratament pentru caderea parului. Daca nu ma crezi, tunde-te mai des. 🙂

Am inceput sa-mi vad scalpul desi nu-mi pica mai mult par decat de obicei. De ce?

In acest scenariu cea mai frecventa cauza este alopecia androgenica. In alopecia androgenica firele se subtiaza cu sau fara o cadere accentuata. Subtierea se datoreaza scurtarii fazei de anagen/de activitate a radacinilor si miniaturizarea lor in timp. Cum firul de par depinde 100% de radacina, acesta va fi mai subtire si mai scurt.

alopecia androgenica la femei

Imi cade parul de la stres si anxietate?

Da, stresul si anxietatea contribuie semnificativ la caderea parului. Cortizolul, hormonul eliberat in stres, afecteaza ciclul normal de functionare a radacinilor firelor de par. Efluviul telogen este exemplul perfect de cadere a parului provocata de stres fizic sau psihic.

Preferata mea: am observat un bulb albicios la capatul firului de par! Sigur nu e normal, nu?

Acel bulb alb este zona firului de par care are contact cu radacina. E perfect normal ca un fir cazut sa aiba acea bobita in capat. Inseamna doar ca firul a cazut de la baza si ca nu s-a rupt de la mijloc. Aceste fire se afla in telogen si cad in mod natural.

Chiar daca nu ai gasit raspunsul la intrebarile tale referitoare la caderea parului, eu voi continua seria de raspunsuri la intrebarile despre caderea parului. Daca vrei sa raspund la ceva anume, scrie-mi intr-un comment la clip-ul de pe YouTube.

Programeaza-ma acum!

Programeaza-te astazi la o consultatie in cabinet sau ONLINE si recupereaza sanatatea pielii tale!