Evaluarea carcinomului spinocelular de cap si gat in Mai 2021

Asa cum am mai spus de foarte multe ori (si probabil o sa continui pt ca nu ma pot abtine), cred in comunicarea interdisciplinara si in colaborarea stransa intre cercetatori. Cred ca e singura modalitate de avansare a stiintei, mai ales in domeniul medical. Sharing is caring sumarizeaza foarte bine ce vreau eu sa zic.

carcinom spinocelular de gat

Prin urmare, echipa multidisciplinara din care fac parte a mai finalizat inca o aditie la colectia de informatii deja existente in domeniul cancerelor de piele. De data asta, e vorba despre factorii predictivi la pacientii ce sufera de un cancer care afecteaza atat pielea cat si celelalte tesuturi din regiunea capului si gatului: carcinomul spinocelular de cap si gat.

Articolul scoate la lumina cum unii parametri histologici pot sa prezica comportamentul biologic al tumorii si sa influenteze prognosticul pacientilor. Acest tip de date sunt foarte utile pentru ca ajuta medicul sa ia cele mai bune decizii privind strategia de tratament, imediat dupa aflarea rezultatului histologic, adica undeva intre 14 si 21 de zile de la interventia chirurgicala. Utilizand aceasta abordare poate fi crescuta rata de supravietuire a pacientilor ce sufera de carcinom spinocelular de cap si gat prin instituirea unui tratament post-operator potrivit, la momentul potrivit.

Articolul poate fi descarcat gratuit aici: https://www.mdpi.com/2077-0383/10/11/2343/pdf

Multumesc echipei pt oportunitatea de a colabra cu ei la acest proiect extrem de interesant.

Programeaza-ma acum!

Programeaza-te astazi la o consultatie in cabinet sau ONLINE si recupereaza sanatatea pielii tale!