Experienta Zilelor Dermatologiei la Sibiu, 2020

CONFERINTA DE DERMATOLOGIE
SIBIU 2020

Ma intorc de fiecare data cu placere in Sibiu. De aceasta data, ocazia a fost invitatia de a vorbi in cadrul Conferintei Zilele Dermatologiei la Sibiu si vreau sa multumesc pe aceasta cale Dnei. Prof. Maria Rotaru si intregului colectiv implicat in organizarea acestui eveniment stiintific care, incet incet, devine un reper pentru dermatologii din toata tara.

conferinta de dermatologie la sibiu

Aceasta conferinta de dermatologie mi-a oferit ocazia sa le impartasesc colegilor din experienta mea personala cu diagnosticul neinvaziv al cancerului de piele. Am vorbit despre corespondenta in microscopia confocala a criteriilor dermatoscopice pentru diagnosticul carcinomului bazocelular si despre importanta detaliilor vizibile la examenul dermatoscopic al acestei tumori cutanate extrem de frecvente in randul populatiei Romaniei.

Am demonstrat din nou ca, prin utilizarea complementara a doua mijloace de diagnostic preoperator, poate fi facuta diferenta intre anumite tipuri de tumori cutanate. In acest moment, singurul inconvenient al acestei metode de diagnostic (microscopia confocala) il reprezinta disponibilitatea sa redusa.

Din cunostintele mele, la data scrierii acestui articol, diagnosticul bolilor de piele prin microscopie confocala de reflectanta in vivo nu se face in sistem privat in Romania decat intr-o singura retea de sanatate.

Speram ca prin eforturile mele permanente de a populariza aceasta tehnica in randul colegilor mei, sa realizam impreuna o adevarata retea de astfel de centre de diagnostic pe tot teritoriul Romaniei.

If you must dream, dream BIG!

Programeaza-ma acum!

Programeaza-te astazi la o consultatie in cabinet sau ONLINE si recupereaza sanatatea pielii tale!